Plasztikai sebészet, mellplasztika és sok más

Plasztikai sebészet, mellplasztika és sok más

Mellfelvarrás a mellplasztika egyik fontos beavatkozása

Mellfelvarrás mellplasztikai eljárás során a megereszkedett melleket az eredeti pozíciójukba visszaemelik, gyakran kombinálva mellimplantátum beültetéssel.

2021. március 23. - Pasarét Klinika

MELLPLASZTIKA - MELLFELVARRÁS

 

A mellfelvarrás a mellplasztika egyik fontos beavatkozása.

A mellfelvarrás körülményei

A mellfelvarrás, gyakran nagyobbítással kombinálva,  egy olyan plasztikai sebészeti  beavatkozás,  amely során a megereszkedett melleket felemeli a sebész a kívánt pozícióba. A beavatkozás során a felesleges bőrt eltávolítjuk, és az emlőszövetet átalakítjuk a mell megemeléséhez. Ezt az eljárást más néven mastopexia –nak nevezzük és a Pasarét Klinika plasztikai sebészet műtőjében a legmodernebb eszközökkel dolgozik a tapasztalt plasztika sebész csapat.

Olyankor szokták ezt az eljárást választani a pácienseink, ha az évek során megereszkedtek a melleik. Ilyen gyakran csak a mellek fiatalabb kori pozícióját szeretnék visszaállíttatni a hölgyek. Ez a fajta eljárás nem változtatja meg a mellek méretét jelentősen.

A mellfelvarrás gyakran kombinálásra szokott kerülni mellnagyobbítással vagy mellkisebbítéssel is, amennyiben az ügyfél igényli ezek valamelyikét.

A mellek megereszkedésének fő okai

Ahogy telik az idő, a mellek folyamatosan változnak. Elveszítik feszességüket és rugalmasságukat, amely mértéke függ a genetikától is, de alapvetően egy természetes folyamat. Számos oka van az a mellek megereszkedésének, amely az hétköznapi élet velejárója.

A terhesség alatt a melleket tartó szalagok meg szoktak nyúlni, hiszen a mellek teltebbé és nehezebbé válnak. A szalagok megnyúlása hozzájárulhat a mellek megereszkedéséhez a terhesség után - függetlenül attól, hogy az anya tudta-e szoptatni  a kisbabáját.

A különböző időszakok életmódja alapvetően befolyásolja a testsúlyt. A testsúly változásai miatt a bőr a melleknél megnyúlhat és el  is veszítheti a rugalmasságát.

Még ha a egy nő nem is szült gyereket, idővel a gravitáció miatt is a mellszalagok megnyúlnak és megereszkednek.

A mellfelvarrás csökkenteni fogja a megereszkedést, emelheti a mellbimbók az azt körülvevő sötétebb terület (areolae) helyzetét.  Az areolae mérete szintén csökkenthető a beavatkozás során, hogy arányos legyen az újonnan formált mell méretével.

A várható eredmények

dr. László Zsolt plasztikai sebeszA mellfelvarrás eredményeképpen, az emlő felemelésre kerül, esztétikusabb lesz. Jóllehet, fontos tudni, hogy a műtét jellegénél fogva feszesebb, ám az eredeti állapothoz viszonyítva kisebb mellre számíthat a páciens. Ennek megfelelően nem ritka, hogy a páciens a műtétet implantátum beültetéssel együtt kéri, hogy az elvárt méretű és formájú legyen a végeredmény.

A páciensnek őszintén meg kell beszélnie a műtétet végző szakemberrel igényeit, ám nem szabad elfelejteni, hogy az elvárható eredmény, a jelen állapot feljavítása, és nem pedig a tökéletesnek számító állapot. Ez az esztétikai műtét javítja megjelenését, visszaadja a magabiztosságát. A különböző méretű mellimplantátummal az emlő szimmetriabeli hiányosságai is kijavíthatók.

Amennyiben kérdése támadt, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során szakorvos válaszolja meg kérdéseit!

Amennyiben tovább részleteket szeretnének olvasni a különböző plasztikai sebészeti beavatkozásokról, akkor a lenti címeken keresztül elérhetik azokat:

Mellplasztika képek

A bejegyzés trackback címe:

https://mellplasztika-mellfelvarras.blog.hu/api/trackback/id/tr9616475506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása