Plasztikai sebészet, mellplasztika és sok más

Plasztikai sebészet, mellplasztika és sok más

Plasztikai beavatkozások trendje 2023.

2023. április 14. - Pasarét Klinika

A plasztikai sebészet 10 legnépszerűbb beavatkozása 2023-ban

A plasztikai sebészet népszerűsége az évek során folyamatosan nő, és a technológia fejlődésével új trendek és eljárások jelennek meg. A non-invazív kezelésektől a teljes körű műtétekig minden eddiginél több lehetőség áll a megjelenésük javítására vágyók számára. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk a pillanatnyi 10 legnépszerűbb plasztikai sebészeti trendet.

Szemhéjplasztika

szemhejplasztika-622.jpgA szemhéjplasztika 2023-ban a legkeresettebb beavatkozás, amelyet sok nő és férfi végeztet el. A szemhéjplasztika célja, hogy eltávolítsa a szemhéjakon lévő túlzott bőrt, zsírt és izomzatot, amelyek az idő múlásával vagy genetikai okokból jelentkezhetnek. Ezáltal a szem körüli terület fiatalosabb és feszesebb megjelenést nyerhet.

Azonban fontos megjegyezni, hogy minden plasztikai sebészeti beavatkozásnak vannak kockázatai és mellékhatásai, ezért mindenképpen konzultálni kell egy tapasztalt szakemberrel, mielőtt eldönti az eljárás elvégzését. Emellett a szemhéjplasztika nem minden esetben javasolt, például bizonyos egészségügyi állapotok vagy gyógyszerek szedése esetén.

szemhejplasztika-eyelid-lift-surgery-533sq.jpgArcplasztika, arcfiatalítás sebészeti beavatkozás nélkül

A nem műtéti arcplasztika gyorsan az egyik legnépszerűbb plasztikai sebészeti irányzattá vált. Ezek az eljárások injekciókat, például Botoxot és töltőanyagokat használnak a bőr felemelésére és feszesítésére, anélkül, hogy invazív műtétre lenne szükség. A nem műtéti arcplasztika olcsóbb, és kevesebb regenerálódási időt igényel, mint a hagyományos arcplasztika, így népszerű választás azok számára, akik gyors és egyszerű megoldást keresnek.

Zsírleszívás

A zsírleszívás évek óta az egyik legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozás, és továbbra is a legjobb választás azok számára, akik a makacs zsír eltávolítására törekszenek. A hagyományos zsírleszívás magában foglalja a zsír eltávolítását kis bemetszések révén, de már elérhetőek az újabb technikák, mint a lézerrel segített zsírleszívás és az ultrahanggal segített zsírleszívás, amelyek kevésbé invazív lehetőségeket kínálnak.

mellfelvarras-mellplasztika-111s.jpgMellnagyobbítás

A mellnagyobbítás egy másik kedvenc plasztikai sebészeti beavatkozás fajta, amely évről évre egyre népszerűbb. Az implantációs technológia fejlődése a mellnagyobbítást biztonságosabb és természetesebb megjelenésű lehetőséggé tette. A nők ma már többféle formájú és méretű implantátum közül választhatnak a kívánt megjelenés kialakításához.

Brazil fenékemelés

A brazil fenékemelés már évek óta népszerű trend, és folyamatosan növekszik. Ez az eljárás magában foglalja a zsír átvitelét a test egyik területéről a fenékre, hogy teltebb, emelkedettebb megjelenést hozzon létre. A brazil fenékemelés népszerű a nők körében, akik homokóra alakot szeretnének elérni.

orrplasztika-171a.jpgOrrplasztika

Az orrplasztika, vagyis az orrműtét továbbra is népszerű plasztikai sebészeti irányzat. A technológia fejlődése biztonságosabbá és pontosabbá tette az eljárást. Az orrplasztika segítségével számos probléma kijavítható, beleértve a görbe orrot, a hídon lévő dudort vagy a széles hegyet.

 

Szülés utáni átalakítások

Az anyukák átalakítása egyre népszerűbb, ahogy egyre több nő igyekszik visszanyerni a terhesség előtti testét. Ezek az eljárások jellemzően mellnagyobbítás, hasplasztika és zsírleszívás kombinációját foglalják magukban. Az anyukák átalakításai személyre szabottak, és számos problémát megoldhatnak.

Férfi plasztikai sebészet

A plasztikai sebészet ma már nem csak nőknek való. A férfiak egyre gyakrabban fordulnak a plasztikai sebészethez, hogy javítsák megjelenésüket. A népszerű eljárások közé tartozik a zsírleszívás, az orrplasztika és a gynecomastia műtét (a férfi mellszövet csökkentése).

 

hasplasztika-zsirleszivas-facebook-711.jpgHasplasztika

A hasplasztika népszerű plasztikai sebészeti trend azok számára, akik feszesíteni és tonizálni szeretnék középrészüket. Az eljárás magában foglalja a felesleges bőr és zsír eltávolítását a hasról, valamint az izmok megfeszítését. A hasplasztika népszerű olyan nők körében, akiknek gyermekük született, vagy akik jelentős mértékben fogytak.

Zsír átvitel

A zsírtranszfer egy olyan eljárás, amely során zsírt vesznek ki a test egyik területéről, és áthelyezik egy másikba. Ez a technika használható a mellek, a fenék vagy a test más területeinek növelésére. A zsírtranszfer népszerű, mert a páciens saját szöveteit használja fel, csökkentve a szövődmények kockázatát.

Összefoglalva, a plasztikai sebészet trendjei folyamatosan fejlődnek, ahogy a technológia folyamatosan fejlődik. Keressen minket, jelentkezzen be ingyenes konzultációnkra, átnézzük közösen a lehetőségeket.

Nézzék meg, hogy Dr. László Zsolt plasztikai sebész milyen megoldásokat kínál a Pasarét Klinika plasztikai sebészeten.

Nézzétek meg partner blogjainkat és oldalainkat is

Lézeres zsírleszívás és zsírfeltöltés

Következő generációs lézeres zsírleszívás és zsírfeltöltés.

 

A BeautiFill™ az első lézer alapú zsírtranszfer technológia, amely szabványosítja a zsírleszívás és a zsírfeltöltés eljárását, idejét és minőségét a legkisebb zsírsejt roncsolás mellett.

Dr. László Zsolt plasztikai sebész vezetésével 2023-ban már elérhető a Pasarét Klinika  plasztikai sebészet műtőjében a modern technológiájú lézeres zsírleszívás . A lézertechnológia alapjaiban fogja megváltoztatni számos plasztikai és általános sebészeti eljárás módszerét és hatását. Ismerje meg a BeautiFill-t, a legújabb LipoLife technológia segítségével. A jövőben ezt a modern technikát több más beavatkozásnál is alkalmazzuk, mint pl. visszér műtétekhez.

Lézeres zsírleszívás és zsírfeltöltés

A BeautiFill zárt rendszerű zsírátviteli képességei egyetlen lépésben egyesítik a lézert, az aspirációt és a feldolgozást. Ez csökkenti a beavatkozás  idejét, miközben optimalizálja az egész zsírátviteli eljárást.

A nagy életképességű zsírgyűjtés lehetővé teszi a sikeres, azonnali zsírbeültetést, amely évekkel meghosszabbíthatja a feltöltött zsír élettartamát. Az egyidejű lézerezés és és zsírleszívás leegyszerűsíti az eljárást és jelentősen csökkenti a beavatkozási időt.

Plasztikai sebész csapat: Dr. László Zsolt, Dr. Doleviczényi Zoltán, Dr. Bognár Gábor, Dr. Kiss Máté

 

Figyelmükbe ajánljuk a női fitness partnereinket:

SHE Fitness privát edzőterem, személyi edző Budapest és Székesfehérvár

Gold Fitnessstudio Wien

Gold Fitness Gym, Gimnasio Marbella

Orrplasztika, arcplasztika és Zsírleszívás, hasplasztika

Orrplasztika, arcplasztika, zsírleszívás, hasplasztika a legnépszerűbb beavatkozások a mellplasztika mellett

 

Orrplasztika fórumA mellplasztikai műtétek teszik ki a plasztika beavatkozások 50%-át a magyar esztétikai sebészeti világban. Emellett a fent említett 4 beavatkozás forma a további beavatkozások felét teszik ki, azaz a teljes piac 25%-át jelentik. Nagyon érdekes megfigyelhető trend volt a járvány időszakában, hogy az arcplasztika és orrplasztika műtétek száma jelentősen megnőtt. Ezt különböző piackutató cégek a sok home office-ban tartott online megbeszéléseknek tudják be. Ezt azzal magyarázzák, hogy az emberek túl sokat látják a saját arcukat az online megbeszélés alkalmazásokban. Aki nem elégedett a kinézetével, azaz egyre jobban zavarja valami, azt igyekszik orvosolni. 

Zsírleszivás, hasplasztika árakAz is megfigyelhető, hogy az elmúlt időszak kevesebb mozgása (bezártság) miatt sokan meghíztunk. A következő időszakban elkezdtünk fogyásra dolgozni, de a megmaradt zsírokat és felesleges bőrrel nem tudunk mit kezdeni. Ilyenkor jön a zsírleszívás és hasplasztika beavatkozás. Ebből is egyre többet szoktunk végezni, ami alátámasztja a trend megfigyelést a mi oldalunkról is.

Ezek a műfajok nem annyira hétköznapi eljárások mint a "szalagon futó" mellplasztika beavatkozások, ezért érdemes még jobban körülnézni a piacon, hogy kinek milyen referenciája van a különböző eljárásokban. Amennyiben több kérdése lenne, jelentkezzen be a Pasarét Klinika ingyenes konzultációjára, ahol Dr. László Zsolt plasztikai sebész igazgatóval és csapatával közösen megtervezhetik a megfelelő beavatkozást és a részletekre is fényt derítenek.

Orrplasztika előtte, utána képek

Arcplasztika előtte, utána képek

Zsírleszívás előtte, utána képek

Nézzétek meg partner oldalainkat is, ahol gyönyörű kisbútorok, lakásdekoráció elemek és kerti eszközök, valamint minőségi terasztető, nyitott kocsibeálló, előtető, kerti pavilon található https://lampone.hu/eloteto-kocsibeallo.

Érdemes megnézni a legnépszerűbb Feria terasztető megoldást.

Ezen kívül pedig figyelmetekbe ajánljuk a női személyi edző stúdió láncot, amelynek egyik stúdiója itt van a Pasarét Klinika mellett a Sodrás utcában.

 

Mellfelvarrás a mellplasztika egyik fontos beavatkozása

Mellfelvarrás mellplasztikai eljárás során a megereszkedett melleket az eredeti pozíciójukba visszaemelik, gyakran kombinálva mellimplantátum beültetéssel.

MELLPLASZTIKA - MELLFELVARRÁS

 

A mellfelvarrás a mellplasztika egyik fontos beavatkozása.

A mellfelvarrás körülményei

A mellfelvarrás, gyakran nagyobbítással kombinálva,  egy olyan plasztikai sebészeti  beavatkozás,  amely során a megereszkedett melleket felemeli a sebész a kívánt pozícióba. A beavatkozás során a felesleges bőrt eltávolítjuk, és az emlőszövetet átalakítjuk a mell megemeléséhez. Ezt az eljárást más néven mastopexia –nak nevezzük és a Pasarét Klinika plasztikai sebészet műtőjében a legmodernebb eszközökkel dolgozik a tapasztalt plasztika sebész csapat.

Olyankor szokták ezt az eljárást választani a pácienseink, ha az évek során megereszkedtek a melleik. Ilyen gyakran csak a mellek fiatalabb kori pozícióját szeretnék visszaállíttatni a hölgyek. Ez a fajta eljárás nem változtatja meg a mellek méretét jelentősen.

A mellfelvarrás gyakran kombinálásra szokott kerülni mellnagyobbítással vagy mellkisebbítéssel is, amennyiben az ügyfél igényli ezek valamelyikét.

A mellek megereszkedésének fő okai

Ahogy telik az idő, a mellek folyamatosan változnak. Elveszítik feszességüket és rugalmasságukat, amely mértéke függ a genetikától is, de alapvetően egy természetes folyamat. Számos oka van az a mellek megereszkedésének, amely az hétköznapi élet velejárója.

A terhesség alatt a melleket tartó szalagok meg szoktak nyúlni, hiszen a mellek teltebbé és nehezebbé válnak. A szalagok megnyúlása hozzájárulhat a mellek megereszkedéséhez a terhesség után - függetlenül attól, hogy az anya tudta-e szoptatni  a kisbabáját.

A különböző időszakok életmódja alapvetően befolyásolja a testsúlyt. A testsúly változásai miatt a bőr a melleknél megnyúlhat és el  is veszítheti a rugalmasságát.

Még ha a egy nő nem is szült gyereket, idővel a gravitáció miatt is a mellszalagok megnyúlnak és megereszkednek.

A mellfelvarrás csökkenteni fogja a megereszkedést, emelheti a mellbimbók az azt körülvevő sötétebb terület (areolae) helyzetét.  Az areolae mérete szintén csökkenthető a beavatkozás során, hogy arányos legyen az újonnan formált mell méretével.

A várható eredmények

dr. László Zsolt plasztikai sebeszA mellfelvarrás eredményeképpen, az emlő felemelésre kerül, esztétikusabb lesz. Jóllehet, fontos tudni, hogy a műtét jellegénél fogva feszesebb, ám az eredeti állapothoz viszonyítva kisebb mellre számíthat a páciens. Ennek megfelelően nem ritka, hogy a páciens a műtétet implantátum beültetéssel együtt kéri, hogy az elvárt méretű és formájú legyen a végeredmény.

A páciensnek őszintén meg kell beszélnie a műtétet végző szakemberrel igényeit, ám nem szabad elfelejteni, hogy az elvárható eredmény, a jelen állapot feljavítása, és nem pedig a tökéletesnek számító állapot. Ez az esztétikai műtét javítja megjelenését, visszaadja a magabiztosságát. A különböző méretű mellimplantátummal az emlő szimmetriabeli hiányosságai is kijavíthatók.

Amennyiben kérdése támadt, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során szakorvos válaszolja meg kérdéseit!

Amennyiben tovább részleteket szeretnének olvasni a különböző plasztikai sebészeti beavatkozásokról, akkor a lenti címeken keresztül elérhetik azokat:

Mellplasztika képek

süti beállítások módosítása